Effects of asparaginase and polyphenol oxidase on adhesive characteristics of microorganisms

We studied the effects of polyphenol oxidase and asparaginase on microorganism adhesion to buccal epithelial cells. These enzymes reduced adhesion of pathogenic microorganisms (uropathogenic and Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Entamoeba spp., Influenza virus, Candida albicans, Streptococcus spp.) and had virtually no effect on adhesive characteristics of probiotic variants of Escherichia coli and Lactobacillus fermentum.

Авторы
Редакторы
-
Издательство
New York Consultants BureauSpringer / Автономная некоммерческая организация Издательство Российской академии медицинских наук
Номер выпуска
1
Язык
Английский
Страницы
58-61
Статус
Опубликовано
Подразделение
-
Номер
-
Том
133
Год
2002
Организации
  • 1 Department of Microbiology, Russian University of Peoples' Friendship, Moscow, Russian Federation
  • 2 Department of Microbiology and Immunology, Medical Center, University of Louisville, Louisville, KY, United States
Ключевые слова
Adhesion inhibition; L-asparaginase; Polyphenol oxidase; Probiotic adhesion
Дата создания
19.10.2018
Дата изменения
19.10.2018
Постоянная ссылка
https://repository.rudn.ru/ru/records/article/record/180/