ANTIBIOTIC USE IN FOOD ANIMAL AND THE DEVELOPMENT OF ANTIBIOTIC RESISTANT BACTERIA

Antibiotic resistance is a major issue that has been steadily increasing and spreading over the last decade. This review will briefly discuss the impact of antibiotic residues in food products, the mechanism of development of antibiotic resistance, and the transmission of resistance.

Authors
Dirar B.T. , Byakhova V.M.
Publisher
Российский государственный аграрный университет - МСХА им. К.А. Тимирязева
Language
English
Pages
604-608
Status
Published
Year
2022
Keywords
antibiotic resistance; antibiotic residue; food animals
Date of creation
28.12.2023
Date of change
28.12.2023
Short link
https://repository.rudn.ru/en/records/article/record/97248/
Share

Other records

Zosimenko V.A.
PR и реклама: традиции и инновации. Связи с общественностью: смыслы и технологии. Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего образования "Сибирский государственный университет науки и технологий имени академика М.Ф. Решетнева". 2022. P. 61-66
Ezeldien E.S., Seleznev S.B.
Материалы Международной научной конференции молодых учёных и специалистов, посвящённой 135-летию со дня рождения А.Н. Костякова. Российский государственный аграрный университет - МСХА им. К.А. Тимирязева. 2022. P. 566-569