Фразеологические единицы с компонентами-соматизмами в объективации процесса приема пищи во французской культуре

В работе путем анализа французских фразеологических единиц с компонентами-соматизмами выявляются сведения о национально-культурных особенностях объективации некоторых органов человеческого организма, задействованных в процессе приема пищи, во французской культуре.

Phraseological units with component-somatism in objectification of process of eating in the french culture

In this paper, by analyzing the French phraseological units with components-somatism revealed information about national and cultural peculiarities of objectification of certain organs of the human body involved in the process of eating in the French culture.

Publisher
Российский университет дружбы народов
Number of issue
1
Language
Russian
Pages
66-69
Status
Published
Year
2012
Organizations
  • 1 Peoples’ Friendship University of Russia
  • 2 Moscow State Open University
Keywords
французский национальный характер; фразеология; соматизм; французская кухня; прием пищи; French national character; phraseology; somatism; French cuisine; eating
Date of creation
07.08.2019
Date of change
07.08.2019
Short link
https://repository.rudn.ru/en/records/article/record/39828/
Share

Other records