В книге рассматривается экономика и землеустройство чайной отрасли Китая на фоне истории возникновения и распространения чая как внутри страны, так и в мире, даются различные его классификация и их анализ, информация о выращивании, обработке и географии произрастания. Содержит значительный объем уникальной аналитической информации, привязанной к картографической основе. Издание предназначено для специалистов, занимающихся внедрением инновационных технологий в сфере АПК, в области решения задач продовольственной безопасности государства, а также для студентов, аспирантов, преподавателей аграрных вузов.
The book examines the economy and land management of the tea industry in China against the background of the history of the emergence and spread of tea both within the country and in the world, gives its various classification and analysis, information about the cultivation, processing and geography of growth. Contains a significant amount of unique analytical information tied to the cartographic basis. The publication is intended for specialists involved in the introduction of innovative technologies in the field of agriculture, in the field of solving problems of food safety of the state, as well as for students, postgraduates, teachers of agricultural universities.