MODERN METHODS IN BIOLOGICAL CONTROL OF PLANT PATHOGENS

Pathogenic fungi cause serious loss or damage to crops around the world, resulting in a decrease in the quality and quantity of agricultural products. In addition, fungi can produce toxic substances, which pose a serious threat to food security. Currently, food production is shifting towards reducing the use of chemical synthesized pesticides, while various biocontrol methods are being used in plant pathogen control. A promising direction in this field is the use of fungal biological control agents. This review presents the most effective mechanisms of fungal BCAs action, methods of their application against pre-harvest and post-harvest pathogens.

Авторы
Сборник материалов конференции
Издательство
Российский университет дружбы народов (РУДН)
Язык
Английский
Страницы
82-86
Статус
Опубликовано
Год
2022
Организации
  • 1 RUDN University
Ключевые слова
bioagents; plant pathogens; biological control
Цитировать
Поделиться

Другие записи

Eizikovich O.V., Fetisov I.V.
Инновационные процессы в сельском хозяйстве. Российский университет дружбы народов (РУДН). 2022. С. 80-82
Grashenkova V.D.
Инновационные процессы в сельском хозяйстве. Российский университет дружбы народов (РУДН). 2022. С. 86-88