ANALYTICAL REVIEW OF FOOD WASTE PROCESSING METHODS

This article is devoted to the existing methods of processing food waste. Such groups of methods as thermochemical, physico-chemical, biochemical and classical were studied. In the course of the study, the characteristics were considered, based on this, conclusions were drawn about their ecological and economic efficiency. Most of the methods still require development to achieve the best performance, but the most effective of them are hydrothermal carbonation, transesterification, acetone-butyl fermentation, fermentation.

Авторы
Издательство
РУДН
Язык
Английский
Страницы
320-324
Статус
Опубликовано
Год
2023
Организации
  • 1 RUDN University
Ключевые слова
food waste; recycling; method; technology; fermentation; efficiency; biomass
Цитировать
Поделиться

Другие записи

Varin D.Yu.
ESPI–2023. Проблемы изучения и охраны окружающей среды — 2023 : сборник научных трудов молодежной научно-практической конференции на иностранных языках с международным участием. Москва, 21 апреля 2023 г. : в 2 частях : Часть 1. РУДН. 2023. С. 305-310
Zipporah S.N., Godspower O.O., Obed K.N.
ESPI–2023. Проблемы изучения и охраны окружающей среды — 2023 : сборник научных трудов молодежной научно-практической конференции на иностранных языках с международным участием. Москва, 21 апреля 2023 г. : в 2 частях : Часть 1. РУДН. 2023. С. 328-331