Ветеринарно-санитарная характеристика мяса бройлеров при использовании в рационах добавок Актив Ист и шрота облепихового

Изучена возможность применения добавок Актив Ист и шрот облепиховый при выращивании мясных бройлеров. Доказано повышение ежесуточного прироста массы цыплят, улучшение физико-химических показателей и состава мяса, безвредность и биологическая ценность мяса, рекомендована ветсаноценка продуктов убоя бройлеров при использовании данных добавок.

Veterinary-sanitary characteristics of meat when used in diet supplements Activ Ist and sea buckthorn shrot

We studied the possibility of using additives Activ Ist and Sea buckthorn shrot for growing broiler meat. Proven increase of daily weight gain of chickens, improvement in physical characteristics and com-position of meat, safety and bioavailability of meat products, recommend veterinary-sanitary assessment for slaughter broilers when using these supplements.

Authors
Oleynik E.A.1 , Seryogin I.G. 1 , Nikitchenko D.V. 2
Publisher
Федеральное государственное автономное образовательное учреждение высшего образования Российский университет дружбы народов (РУДН)
Number of issue
4
Language
Russian
Pages
63-70
Status
Published
Year
2013
Organizations
  • 1 Moscow state university of food production
  • 2 Peoples’ Friendship University of Russia
Keywords
бройлеры; корма; добавки; прирост массы; мясо; качество; безопасность; ветсаноценка; broilers; feed; supplements; weight gain; meat quality; safety; veterinary-sanitary assessment
Share

Other records

Rodin V.I., Yaremchuc V.P., Khomenets N.G.
RUDN Journal of Agronomy and Animal Industries. Федеральное государственное автономное образовательное учреждение высшего образования Российский университет дружбы народов (РУДН). 2013. P. 56-62
Plyushchikov V.G., Makarova E.P., Sudnik E.V.
RUDN Journal of Agronomy and Animal Industries. Федеральное государственное автономное образовательное учреждение высшего образования Российский университет дружбы народов (РУДН). 2013. P. 71-78