Исследовано влияние степени измельчения куриных шей на пищеварительный тракт домашних кошек (Felis Catus). Выявлена корреляция между степенью измельчения и возникновением паталогических состояний пищеварительной системы кошек. Показано, что при потреблении куриных шей целыми патологические состояния возникают менее чем в 2% случаев. При скармливании куриных шей размолотыми или измельченными методом дробления - более чем в 50%. Также выявлены различия между породами в количестве случаев манифестации различных патологических состояний.
The influence of the degree of shredding of chicken necks on the digestive tract of domestic cats (Felis Catus) has been studied. The correlation between the degree of grinding and the occurrence of pathological conditions of the digestive system of cats was revealed. It is shown that when consuming whole chicken necks, pathological conditions occur in less than 2% of cases. When feeding chicken necks ground or crushed by crushing - more than 50%. Differences between breeds in the number of cases of manifestation of various pathological conditions were also revealed.