Безотходная технология переработки вторичных сырьевых ресурсов агропромышленного комплекса

Рассмотрены экологические аспекты перерабатывающих предприятий агропромышленного комплекса. Показано, что вторичные сырьевые ресурсы пивоварения в компаунде с отходами других перерабатывающих и добывающих предприятий могут использоваться как сырье для получения высокоэффективных органо-минеральных удобрений для нужд сельского хозяйства.

Wasteless technology of processing the second raw resources of the agribusiness

The ecological aspects of the processing enterprises of the agribusiness are examined. It is shown that the second raw resources of brewing in the compound with the withdrawals of other processing and extractive enterprises can be used as raw material for obtaining the highly effective organic-mineral fertilizers for the needs of agriculture.

Number of issue
3
Language
Russian
Pages
24-27
Status
Published
Year
2015
Organizations
  • 1 All-Russian Research Institute Brewing, Nonalcoholic and Wine Industry of RAS
  • 2 Peoples' Friendship University of Russian
  • 3 National Institute for Vine and Wine "Magarach"
Keywords
production wastes; wasteless technology; ecology; soil; fertilizer; agriculture; отходы производства; безотходная технология; экология; почва; удобрения; сельское хозяйство
Share

Other records