Количественное определение полифруктанов и фруктозы в препарате "Сок лопуха"

Разработана методика количественного определения полифруктанов и фруктозы в соке лопуха.

Quantative determination of polifructanes and fructose in Arctium lappa juice

According to the clinical trials. Artium lappa exhibits anti in flammatoy activities. There has been studied chemical composition of the plant. A lapper juice was shown to contain sesqwiterpenoids, aromatic and heteroaromatic compounds, carbohydrates and minerals. Essential oil and lipids were also identified. Quantitative method of the biological active compounds was carried out.

Authors
Kopylova I.E. 1 , Tokhtabaeva G.M.1 , Andreev R.A.2 , Sheichenko V.I. 1 , Babaeva E.U. 3 , Sokol'skaya T.A. 1
Publisher
Общество с ограниченной ответственностью Издательский дом Русский врач
Number of issue
12
Language
Russian
Pages
16-19
Status
Published
Year
2013
Organizations
  • 1 ГНУ ВИЛАР Россельхозакадемии (Москва)
  • 2 РХТУ им. Д. И. Менделеева (Москва)
  • 3 Российский университет дружбы народов (Москва)
Keywords
лопух; полифруктаны; фруктоза; arclium lappa; polifructanes; phructose; quantitative determination; количественное определение
Date of creation
09.07.2024
Date of change
09.07.2024
Short link
https://repository.rudn.ru/en/records/article/record/136313/
Share

Other records

Клочкова Е.С., Харламова М.Д.
Актуальные проблемы гуманитарных и естественных наук. Научно-информационный издательский центр и редакция журнала Актуальные проблемы гуманитарных и естественных наук. 2013. P. 223-227