Лингвокульторологический анализ фразеологизмов с гастрономическим компонентом как отражения национального характера испанцев и русских

Статья посвящена лингвокультуролгическому анализу фразеологизмов с гастрономическим компонентом (на материале испанского и русского языков) как способу отражения национального характера русских и испанцев.

Linguocultural analysis of phraseological units with gastronomic component as the way to reflect national spanish and russian character

The article gives linguocultural analysis of phraseological units with gastronomic component as the way to reflect Russian and Spanish national character.

Authors
Number of issue
3
Language
Russian
Pages
57-62
Status
Published
Year
2013
Organizations
  • 1 Peoples’ Friendship University of Russia
Keywords
cultural linguistics; linguoculturological analysis; lexicology; national character; phraseological units; gastronomic thesaurus; лингвокультурология; лингвокультурологический анализ; лексикология; национальный характер; фразеологические единицы; гастрономический тезаурус
Share

Other records

Kostromin A.B.
Вестник Российского университета дружбы народов. Серия: Русский и иностранные языки и методика их преподавания. 2013. P. 63-68