Химический состав мышц кур породы корниш

У 1-, 14-, 28-, 42-, 105-, 155- и 420-дневных кур породы корниш изучали химический состав мышц.Установлено, что он зависит от возраста птицы и анатомического расположения мышц.С возрастом у кур количество воды в мышцах понижается на 7,51–7,61 %, но повышается содержание белка на 5,65–6,03 %, жира — на 1,59–1,94 %.

CHEMICAL COMPOSITION OF MUSCLE OF CORNISH HENS

In 1 -, 14 -, 28 -, 42 -, 105 -, 155 - and 420-day-old chicken Cornish the chemical compositionof muscle has studied. It's found, that chemical composition of the muscle depends on the age of the birds, and anatomical location of the muscle. With age, the amount of water in chicken muscle is reducedby 7,51-7,61%, but increases the protein content in 5,65-6,03%, and fat — in 1,59-1,94%.

Publisher
Общество с ограниченной ответственностью ТУМА ГРУПП
Number of issue
4
Language
Russian
Pages
42-43
Status
Published
Year
2012
Organizations
  • 1 Russian University of Peoples' Friendship
Keywords
куры; тушка; chicken; bird; muscle; age; water; fat; protein; мышцы; возраст; вода; жир; белок
Date of creation
08.07.2024
Date of change
08.07.2024
Short link
https://repository.rudn.ru/en/records/article/record/129691/
Share

Other records