Биологические особенности сои при интродукции

Проанализирована продолжительность межфазных периодов развития растений коллекционных сортообразцов сои Glycine hispida(Moench)Max., различающихся по срокам вегетации. Предполагается, что признак скороспелости интродуцированных растений сои (длительность периода вегетации от посева до цветения) отражает приспособленность сорта к новым условиям возделывания. Выделены образцы, отличающиеся высокой урожайностью и раннеспелостью для интродукции и использования в селекционном процессе.

Biological features in soy bean during introduction

Relation between growth periods and productivity of soybean yield and yield components, were studied on some soybeans introductions for vegetative period and vegetative characters (from sowing date to flowering date) and the adaptation of these introductions for the new region (west south Moscow region). In investigations have shown that some varieties have a high yielding ability and early maturity dates in this region.

Authors
Number of issue
3
Language
Russian
Pages
52-55
Status
Published
Year
2005
Organizations
  • 1 Российский университет дружбы народов
Share

Other records