ОБЕСПЕЧЕНИЕ И ПОВЫШЕНИЕ КАЧЕСТВА ПРОДУКЦИИ ТАДЖИКИСТАНА КАК ФАКТОР КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТИ ИННОВАЦИОННЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ

В статье рассматриваются различные подходы к определению критериев качества инновационной продукции. Также подчеркивается, что системы менеджмента качества и стандартизации являются важными компонентами концепции качества инновационной продукции. Авторы выделают особенности управления качеством инновационных продуктов, выпускаемых в Таджикистане.

ENSURING AND IMPROVING THE QUALITY OF PRODUCTS OF THE TAJIKISTAN AS A FACTOR OF COMPETITIVENESS OF INNOVATIVE ENTERPRISES

"Improving the quality of products as a factor of the company's innovative competitiveness" highlights the theoretical aspects of increasing the competitiveness of innovative enterprises in the form of the most important factor of output. The article considers various approaches to determine the criteria for the quality of innovative products. It is also emphasized that quality management systems and standardization are important components of the quality concept of innovative products. The peculiarities of quality management of innovativeproducts released in Tajikistan are singled out.

Publisher
РУДН
Language
English
Pages
88-92
Status
Published
Year
2018
Organizations
  • 1 RUDN University
Keywords
product quality; standardization; innovation; quality management; competitiveness; качество продукции; стандартизация; инновации; управление качеством; конкурентоспособность
Share

Other records