МОДИФИКАЦИЯ МЕТОДА ВЭЖХ-МС/МС ДЛЯ ПРОВЕДЕНИЯ ИССЛЕДОВАНИЯ СВИНОГО ЖИРА МЯСНОЙ ПРОДУКЦИИ НА НАЛИЧИЕ В НЕЙ ОСТАТОЧНЫХ МЕТАБОЛИТОВ АНТИБИОТИКОВ ГРУППЫ ФЛОРФЕНИКОЛ-АМИН

Статья посвящена модификации метода ВЭЖХ-МС/МС, для последующего применения на мясной продукции. Использование метода ВЭЖХ-МС/МС позволит выявить остаточные метаболиты флорфеникол-аминов в исследуемых образцах, однако для образцов жира будет применена его модификация, так как метод ВЭЖХ-МС/МС не может быть применен для жира отдельно.

MODIFICATION OF THE HPLC-MS/MS METHOD FOR STUDYING PORK FAT OF MEAT PRODUCTS FOR THE PRESENCE OF RESIDUAL CHLORAMPHENICOLS METABOLITES IN IT

The article is devoted to the modification of the HPLC-MS/MS method, for subsequent use on meat products. The use of the HPLC-MS/MS method will allow the detection of residual metabolites of florfenicol-amines in the studied samples, however, for fat samples, its modification will be applied, since the HPLC-MS/MS method cannot be applied to fat separately.

Authors
Pirozhikhin V.A.1 , Shubina E.G.2 , Shopinskaya M.I. 3
Publisher
Международный центр научного партнерства «Новая Наука» (ИП Ивановская И.И.)
Language
Russian
Pages
169-175
Status
Published
Year
2022
Organizations
  • 1 Московский государственный университет пищевых производств
  • 2 ФГБУ ЦНМВЛ
  • 3 ФГАОУ ВО «Российский университет дружбы народов»
Keywords
antibiotics; florfenicol-amine; fat; HPLC-MS/MS; analysis; comparison; антибиотики; флорфеникол-амин; жир; ВЭЖХ-МС/МС; анализ; сравнение
Date of creation
11.07.2024
Date of change
11.07.2024
Short link
https://repository.rudn.ru/en/records/article/record/154655/
Share

Other records